Tietentip

//Tietentip

Tietentip

We zitten op het terras. Mijn twee passagiers uit de fietsriksja en ik. 80+ zijn beide dames en ze genieten van het buiten zijn en van de appeltaart. De oudste heeft al vaker met mij gefietst en vraagt hoe het met m’n vader gaat. ‘Ik zoek een verpleeghuis voor hem,’ vertel ik.

De dames zijn direct alert, hier hebben zij ervaring mee. Verschillende vrienden en kennissen hebben al moeten verhuizen naar een verpleeghuis. ‘Neem contact op met de Lingehof,’ adviseert de jongste. ‘In de stad zijn wachtlijsten, in het dorp was al een paar keer zo plek.’ Ik bedank haar voor de tip en neem een slok van mijn cappuccino.

De oudste vraagt aan de jongste of ze wel eens in het Marikenhuis is geweest. Zelf is ze erg enthousiast. ‘Er wordt daar veel georganiseerd. Ik heb het leren kennen omdat ik daar iets op moest halen.’ Ze buigt naar voren en zegt met zachte stem: ‘Twee tietjes. Je geeft je BH-maat door en dan worden ze gebreid. Er is veel vraag naar, in heel Nederland breien mensen tietjes. Ze zijn veel lichter dan siliconen, wasbaar en je kunt er zelf wat vulling bij stoppen of uithalen. De kleur kun je zelf kiezen, ik heb beige en lichtpaars.’

Ik neem nog een slok van mijn cappuccino en bedenk me dat dit ook een goede tip is. Maar wie kan ik daar blij mee maken?
Zie www.tricottieten.nl.

 

By | 2018-05-11T12:47:23+00:00 mei 11th, 2018|Fietsriksja|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest